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Western Australian Coding Rule 

0620/05 Cerebral infarction 

WA Coding Rule 0113/08 Cerebral infarction is superseded by ICD-10-AM/ACHI/ACS Coding Rule 
Occlusion or stenosis of (pre) cerebral arteris and cerebral infarction (Ref No: Q3471) 
effective 1 July 2020; (log in to view on the IHPA Australian Classification Exchange).  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://ace.ihpa.gov.au/Ace/


 WA Coding Rules are a requirement of the Clinical Coding Policy MP0056/17 
 

Page 2 of 2 
© Department of Health WA 2020 

 

 
Western Australian Coding Rule 

0113/08  Cerebral infarction  

Q. 

We have some advice from HDWA from 1999 that states to code both I63 Cerebral infarction and a 
code from I65 Occlusion and stenosis of precerebral arteries, not resulting in cerebral infarction/I66 
Occlusion and stenosis of cerebral arteries, not resulting in cerebral infarction to show the specific 
site of the occlusion. Is this advice current? 

A.  

This previous instruction to double code the occlusion to show the specific site is not correct. 
Blocks I65 Occlusion and stenosis of precerebral arteries, not resulting in cerebral infarction and 
I66 Occlusion and stenosis of cerebral arteries, not resulting in cerebral infarction state Occlusion 
and stenosis of cerebral/precerebral arteries, not resulting in cerebral infarction. Block I63 Cerebral 
infarction contains codes for cerebral infarctions. This means that a code from I63 should not be 
coded with a code from I65 or I66. 

 
DECISION 
A code from block I65 Occlusion and stenosis of precerebral arteries, not resulting in 
cerebral infarction or I66 Occlusion and stenosis of cerebral arteries, not resulting in 
cerebral infarction should not be assigned with a code from block I63 Cerebral infarction. 
 
[Effective 23 Jan 2013, ICD-10-AM/ACHI/ACS 7

th
 Ed.] 

 

 

 


